Piețele europene au avut astazi evoluții indecise, fiind afectate negativ de rezultatele macroeconomice publicate in Europa și SUA și de scaderile din sectorul bancar. Indicele de incredere a consumatorilor din Germania publicat de ZEW Center for European Economic Research a scazut in decembrie pentru a treia luna consecutiv, ajungand la 50.4 de la 51.1 in noiembrie.

Declinul a fost sub așteptarile economiștilor, care prognozau un nivel de 50. In paralel, indicele ZEW pentru condițiile economice actuale a crescut de la -65.6 in noiembrie la -60.6, peste așteptarile medii de -60.1.

Nivelul inflației din Marea Britanie a accelerat in noiembrie mai mult decat așteptarile analiștilor ― indicele prețurilor de consum a crescut cu 1.9% fața de aceeași luna a anului trecut, fața de estimarile de 1.5% in luna octombrie și așteptarile de 1.8% ale economiștilor.

Creșterea prețurilor fața de luna octombrie a fost de 0.3%. Conform declarațiilor ministrului de finanțe Alistair Darling, nivelul inflației din 2010 ar putea urca pana la 3%, aproape de pragul superior urmarit de Banca Angliei.