Indicii europeni s-au apreciat puternic astazi, revenind dupa scaderile inregistrate in finalul saptamanii anterioare. Indicele german DAX a inregistrat o crestere de 1,7%, ajungand la un nou maxim al anului. In lipsa stirilor macroeconomice importante, aprecierea preturilor marfurilor si raportarile pozitive din sectorul tehnologic au fost factorii cei mai importanti din spatele cresterilor inregistrate pe piata de capital.

Comisia Europeana a estimat intr-un raport publicat astazi ca zona euro va inregistra o crestere economica de 0,7% in 2010 si de 1,5% in 2011, pe fondul fondul masurilor puternice de sprijinare a economiei venite din partea autoritatilor. Tot astazi, grupul industrial al producatorilor germani de otel a estimat ca productia de otel va creste in 2010 cu intre 10% si 15%, dupa o scadere de 28% in anul curent.

Anuntul a dus la cresteri puternice pentru actiunile ThyssenKrupp si Salzgitter, cei mai mari producatori german de otel. Moneda euro si-a continuat deprecierea fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand sub nivelul de 1,43.