Indicii bursieri europeni si-au continuat aprecierea astazi, pe fondul cresterilor din piata marfurilor. Companiile miniere au cunoscut cresteri puternice, actiunile Xstrata avansand cu 2,44%, dupa ce pretul cuprului a ajuns la maximul ultimelor 15 luni pe piata londoneza.

Revenirea economiei globale, ajutata de nivelul extrem de scazut al dobanzilor si de programele guvernamentale de stimulare economica, a dus la cel mai puternic raliu pentru indicele german DAX din 2005 pana in prezent.

Investitorii Mark Faber si Barton Biggs sunt de parere ca in 2010 actiunile se vor aprecia impreuna cu dolarul american, inversand relatia ce s-a dovedit adevarata din martie pana in noiembrie, perioada in care actiunile s-au apreciat, in timp ce dolarul american s-a depreciat.

Indicii bursieri au fost astazi in crestere pe toate cele 18 piete europene dezvoltate, cu exceptia Greciei. Indicele FTSE 100 a ajuns astazi la nivelul la care se afla imediat inainte de falimentul Lehman Brothers din septembrie 2008.