Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi creșteri semnificative, avansand cu peste 2% in condițiile in care piețele vest-europene au evoluat oscilant in apropierea valorilor de inchidere de ieri.

Indicele BET-FI a realizat cea mai mare creștere procentuala, de 3.12%, in timp ce indicele BET al pieței a avut cea mai redusa creștere, de doar 2.02%. SIF5 și SIF2 au fost in continuare cele mai lichide companii de pe piața de acțiuni, cu valori tranzacționate de 3.6, respectiv 2.67 milioane RON.

Avansul pieței a fost susținut semnificativ de creșterile acțiunilor BRD (+3.50%) și OMV Petrom (+2.11%), care au contribuit cu aproximativ jumatate din cele 103 puncte caștigate de indicele BET.

Lichiditatea pieței a scazut astazi ― daca piața de acțiuni a secțiunii BVB a inregistrat o creștere ușoara la 18.89 milioane RON, piața de obligațiuni a realizat doar o tranzacție cu titluri de stat scadente in 2013 in valoare de 5.78 milioane RON. Pe piața RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare de 1.18 milioane RON.