Banca Centrala Europeana a decis astazi sa mentina rata dobanzii cheie la 1%, presedintele insitutiei, Jean-Claude Trichet, semnaland prin declaratiile sale ca nu BCE nu va actiona in perioada urmatoare in sensul retragerii de lichiditati din piata. Anuntul a fost privit pozitiv de catre piata de capital, indicii bursieri apreciindu-se cu intre 0,35% si 10,72% in principalele piete din zona euro.

In SUA, conform unui raport al Rezervei Federale dat publicitatii ieri, 10 din cele 12 centre regionale ale institutiei au raportat o imbunatare a situatiei economice. In Australia, numarul locurilor de munca a crescut pentru a patra luna la rand, semnaland inca o data faptul ca economia tarii a iesit din criza financiara inaintea principalelor economii mondiale.

Actiunile din sectorul materiilor prime au avut o evolutie peste media pietei, ca urmare a cresterii preturilor din piata marfurilor, a anuntului Rio Tinto privind marirea productiei si a schimbarii recomandarii date de analistii BNP Paribas pentru actiunile ArcelorMittal de la „neutral” la „outperform”.