Piețele europene au crescut astazi, ajutate de speculațiile privind revenirea in acest an a pieței de fuziuni și achiziții. De asemenea, companiile de exploatare și prelucrare a metalelor au avansat in urma creșterii de catre analiștii Morgan Stanley a estimarilor de preț pentru sector in medie cu 28%.

Declarația miniștrilor de finanțe din zona euro privind necesitatea de a lasa Grecia sa-și rezolve singura problema deficitului bugetar a introdus un element de incertitudine in piețele europene, cu un efect imediat asupra acțiunilor de pe piața din Atena. Diferența de randament intre bondurile de 10 ani ale Greciei și Germaniei (care sunt referința din zona euro) a crescut temporar la 2,78%, cu doar 0,01% sub cel mai ridicat nivel din ultimul an. Diferențele similare pentru bondurile Portugaliei și Spaniei au crescut la 0,94%, respectiv 0,73%.

Conform datelor publicate de Rightmove Plc., prețurile cerute pentru locuințele din Marea Britanie au crescut cu 0,4% in ianuarie fața de luna anterioara, ajungand la o valoare medie de £222.261. Fața de ianuarie 2009, creșterea a fost de 4,1%.