Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi scaderi tipice de peste un procent, in ton cu evoluția piețelor europene din prima jumatate a zilei, insa nu au reușit sa urmareasca și revenirea realizata de acestea in sesiunea de dupa-amiaza.

Cea mai redusa scadere a fost inregistrata de indicele energetic BET-NG, care a coborat cu doar 0.42% datorita evoluțiilor pozitive ale Transelectrica (+1.29%), Rompetrol Rafinare (+0.47%), Condmag (+1.92%) și Dafora (+3.45%), care au compensat parțial scaderea adusa de titlurile Petrom (-2.41%) și Transgaz (-0.54%). Indicele BET a inregistrat una dintre cele mai mari scaderi, de 1.18%, la aceasta contribuind, alaturi de titlurile Petrom, și cele Banca Transilvania (-1.78%) și BRD (-2.04%).

Lichiditatea pieței a fost in creștere astazi, pe secțiunea BVB tranzacționandu-se acțiuni in valoare totala de 33.7 milioane RON și titluri de stat in valoare de 19 milioane RON.

Pe secțiunea RASDAQ tranzacțiile cu acțiuni au totalizat 2.57 milioane RON, contribuțiile principale provenind de la tranzacțiile cu acțiuni ARAX (1.53 milioane RON) și ANTE (509 mii RON).