Indicii Bursei de Valori București au inceput ziua cu evoluții pozitive, reintroducerea la tranzacționare a titlurilor Rompetrol Rafinare aducand indicele BET la aprecieri de peste 3.2%, iar indicele energetic BET-NG la o creștere maxima de 5%.

Știrile negative privind proiectul de lege pentru ridicarea pragului de deținere a SIF-urilor la 5% au avut un puternic efect corectiv, indicii bursieri inregistrand scaderi importante dupa ora 3pm. Daca declinul inregistrat de BET, ROTX și BET-NG a fost de aproape un procent, indicele BET-FI a suferit o scadere severa de la 2% la -4.91%.

Companiile petroliere au fost practic singurele care au adus contribuții pozitive la indicii pieței, Rompetrol Rafinare (+17.64%) și OMV Petrom (+0.75%) contribuind cu 128.39, respectiv 7.27 de puncte la aprecierea indicelui BET.

Volatilitatea ridicata a indicelui BET-FI a avut loc pe fondul unei lichiditați ridicate, SIF-urile contribuind cu aproape 30 de milioane de lei la totalul de 43.38 milioane de pe piața de acțiuni a secțiunii BVB. Lichiditatea pieței de acțiuni de pe secțiunea RASDAQ a crescut astazi la 3.16 milioane RON, in urma unor tranzacții cu titluri Moara Cibin SA (MOIB) in valoare totala de 2.16 milioane RON.