Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi creșteri susținute inainte de amiaza, evoluand ulterior aproximativ staționar pana la sfarșitul zilei. Indicele BET-FI a realizat cea mai mare creștere procentuala, de 4.71%, recuperand aproape integral declinul inregistrat ieri, volumul tranzacțiilor fiind insa in scadere.

Sectorul financiar a fost astazi principalul motor al creșterii indicilor ― acțiunile Banca Transilvania (+3.59%) au contribuit cu aproximativ 31 de puncte la creșterea de 77.68 (1.54%) de puncte inregistrata de indicele BET-FI.

In sectorul energetic evoluția a fost mai modesta, titlurile Rompetrol Rafinare temperandu-și avansul la doar 0.96% dupa creșterea inregistrata ieri; alaturi de acestea, acțiunile Transgaz, Transelectrica și OMV Petrom s-au apreciat cu 1.12%, 1.97%, respectiv 0.75%. Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB s-a redus semnificativ fața de ziua de marți, coborand la 24 de milioane de lei.

Pe piața de obligațiuni s-au tranzacționat titluri de stat cu maturitate in martie 2014 in valoare de 25.3 milioane RON. Lichiditatea pieței de acțiuni de pe secțiunea RASDAQ a crescut astazi la 3.62 milioane RON, ajutata de o noua serie de tranzacții cu titluri Moara Cibin SA (MOIB) in valoare totala de 2.17 milioane RON.