Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi evoluții ușor descendente, cu scaderi cuprinse intre -0.13% (BET) și -0.90% (BET-FI). Principalele companii ale pieței de acțiuni au evoluat fie staționar (OMV Petrom, BRD, Banca Transilvania) fie in ușoara scadere (Rompetrol Rafinare -0.54%); la randul lor, SIF-urile au inregistrat scaderi de pana la 1.47% (SIF1 Banat Crișana, SIF2 Moldova), doar SIF3 Transilvania reușind astazi o evoluție staționara.

Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB și-a continuat tendința de scadere abrupta, coborand astazi la 17 milioane de lei. Pe piața de obligațiuni insa valoarea a crescut spectaculos pana la 121 de milioane de RON, in urma a zece tranzacții cu titluri de stat scadente in octombrie 2012 și martie 2014. :a randul sau, piața futures a realizat tranzacții cu contracte EURRON in valoare totala de 743 de mii de lei.

Lichiditatea pieței de acțiuni de pe secțiunea RASDAQ a scazut ușor la 3.13 milioane RON, titlurile Moara Cibin SA (MOIB) fiind și astazi responsabile pentru aproximativ 2.1 milioane RON din total.