Bursa americana a inchis pe plus sedinta de tranzactionare de joi pe fondul informatiilor conform carora liderii europeni au ajuns la un acord de principiu cu autoritatile din Greciaca pentru un ajutor financiar direct in caz de necesitate, informeaza Reuters

Liderii europeni au ajuns astazi la un acord de principiu cu autoritatile din Grecia, dar au lipsit detaliile privind modul precis prin care ceilalti membrii ai zonei Euro vor ajuta Grecia sa isi finanteze datoria publica. Presedintele Consiliului Europei, Herman Von Rumpoy, a declarat ca un ajutor financiar direct nu va fi acordat la acest moment Greciei, dar membrii zonei Euro sunt pregatiti sa il acorde in caz de necesitate. Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana vor monitoriza eforturile Greciei de a micsora deficitul bugetar.

La finalul zilei de joi, indicele Dow Jones Industrial s-a apreciat cu 105,81 puncte (1,05%), ajungand la 10.114,19 puncte. Standard & Poor's 500, indicele celor mai reprezentative companii americane, a inchis cu 10,34 puncte in plus (0,97%) pana la 1.078,47 puncte, in timp ce Nasdaq Composite, indicele care monitorizeaza tendinta companiilor tehnologice, a inchis in urcare cu 29,54 puncte in plus (1,38%) pana la 2.177,41 puncte.