Piețele europene au incheiat saptamana in scadere ușoara, raportarile financiare pozitive ale companiilor fiind umbrite de știrile macroeconomice negative din zona euro, de incertitudinile legate de evoluția finanțelor Greciei și de creșterea de catre China a rezervelor bancare obligatorii cu 0.5% incepand de pe 25 februarie. Produsul intern brut cumulat al țarilor din zona euro a inregistrat o creștere modesta in al patrulea trimestru al anului, avansand cu doar 0.1% fața de așteptarile de 0.4% ale analiștilor.

Principala cauza a fost evoluția staționara neașteptata a Germaniei, pentru care așteptarile fusesera de creștere cu 0.7%. In paralel, PIB ul Franței a crescut in al patrulea trimestru cu 0.6%, depașind estimarile medii de 0.5% ale analiștilor, in urma efectelor pozitive ale subvențiilor guvernamentale pentru innoirea parcului auto. Tot astazi, Grecia a anunțat o revizuire negativa a produsului intern brut din primele trei trimestre ale anului trecut, schimbare care ar putea crește deficitul bugetar elen cu 0.1% pana la 12..8% din PIB.

Scaderile au fost revizuite la 1%, 0.3% și 0.5% de la cifrele inițiale de 0.5%, 0.1% și 0.4%. In ultimul trimestru scaderea PIB-ului Greciei a fost de 0.8%. Datorita problemelor legate de acuratețea cifrelor oficiale ale statisticilor elene, Uniunea Europeana va numi un reprezentant la conducerea agenției naționale de statistica a Greciei.