Pietele europene de capital au inregistrat cresteri astazi, in ciuda datelor macroeconomice mai slabe si a raportarilor trimestriale mixte din parte unor companii precum Daimler, Swiss Re si Societe Generale. Indicele Dow Jones Stoxx 600 a avut o crestere de 0,59%, a opta din ultimele noua sedinte, dar se afla totusi la peste 4% de la maximul anual inregistrat pe 19 ianuarie, inainte ca problemele legate de datoria publica ridicata a unora dintre statele membre ale zonei Euro sa duca la un picaj puternic in piata de capital.

Conform Bloomberg, rezultatele trimestriale raportate de componentii Dow Jones Stoxx 600 de la 11 ianuarie pana in prezent au fost in medie cu 2,5% peste estimarile analistilor. Sectorul auto a avut o evolutie mai slaba astazi, dupa ce Daimler a anuntat ca, in urma pierderilor mari inregistrate in acest an, nu va plati dividende actionarilor.

Pe de alta parte, Swiss Re a raportat un profit peste estimari si a anuntat ca isi va mari dividendul anual de la 10 centime pe actiune la un franc pe actiune.