Indicii Bursei de Valori București au inceput saptamana cu creșteri susținute, in contrast cu evoluția oscilanta a indicilor piețelor vest-europene, terminand sesiunea de astazi la maximele zilei. Evoluția companiilor energetice – in mod special Transgaz (+3.78%), OMV Petrom (+1.43%) și Transelectrica (+4.32%) – a contribuit semnificativ la aprecierile de astazi, indicele BET-NG inregistrand cea mai mare creștere, de 2.11%, urmat de indicele BET cu 2.07%.

Alaturi de acestea, acțiunile Banca Transilvania au adus cea mai importanta contribuție pozitiva la indicele BET, impreuna acestea patru fiind raspunzatoare pentru 88.54 din cele 109.24 de puncte caștigate astazi de indice.

Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a crescut astazi pana la 26 de milioane de lei, in timp ce valoarea tranzacțiilor de pe piața de obligațiuni a coborat la 44.68 de milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ totalul tranzacțiilor a crescut la 2.33 milioane lei, dintre care 1.04 milioane provenind din schimburi cu acțiuni Armax Gaz SA Mediaș (ARAX).