Principalii indici bursieri europeni au inregistrat astazi scaderi de peste 1%, pe fondul datelor macroeconomice negative. Indicele increderii in economia zonei Euro a scazut in luna februarie la valoarea de 95,9, fata de 96 in luna ianuarie, analistii asteptand in medie o crestere pana la valoarea de 96,4. Dupa ce indicele a crescut in fiecare luna din martie 2009 pana in ianuarie 2010, raportul de astazi ar putea semnala incetinirea revenirii economice in zona Euro.

Presiunile asupra guvernului grec de a intensifica masurile de reducere a deficitului bugetar au crescut astazi, agentia de rating Moody's anuntand ca ar putea reduce rating-ul Greciei daca obiectivele planului de reducere a deficitului nu vor fi intalnite. In cazul in care Moody ar reduce rating-ul Greciei un nivel similar celui vazut de celelalte mari agentii de rating, Banca Centrala Europeana nu ar mai putea accepta obligatiunile statului drept colateral, facand finantarea cu mult mai costisitoare pentru tara.

Indicii europeni si-au acentuat deprecierea pe finalul sesiunii, dupa ce raportul saptamanal privind cererile de somaj din SUA a aratat ca acestea au crescut in ultima saptamana, alimentand temerile privind slabiciunea pietei muncii din cea mai mare economie la nivel global.