Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu creșteri minore, dupa o noua zi de evoluții oscilante. Indicele BET-NG a realizat cea mai mare creștere procentuala a zilei, de 0.67%, efectele creșterilor inregistrate de acțiunile Transgaz (1.47%) și Transelectrica (4.88%) depașind pe cele ale scaderilor titlurilor Rompetrol Rafinare (-0.13%) și OMV Petrom (-1.43%). Alaturi de companiile de utilitați, BRD (+1.37%) a contribuit astazi semnificativ la creșterea cu 0.21% a indicelui BET al pieței.

Indicele ROTX a fost singurul care a inregistrat o inchidere negativa, declinul de 0.42% fiind in mare masura cauzat de evoluțiile acțiunilor Banca Transilvania ( 1.85%) și Erste Group Bank (-2.55%). Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a scazut astazi la 19.9 milioane de lei, iar cea a pieței de obligațiuni a crescut pana la 24.7 milioane de lei.

Pe secțiunea RASDAQ valoarea totala a tranzacțiilor cu acțiuni inregistrate astazi a urcat la 4.18 milioane lei, dintre care 2.86 de milioane au provenit din tranzacții cu titluri Electromagnetica SA (ELMA).