Principalii indici europeni s-au apreciat astazi cu circa 1%, pe fondul stirilor pozitive privind situatia financiara a statului grec si al estimarilor optimiste din sectorul auto. De asemenea pozitiva pentru piata de capital a fost si scaderea ratei somajului in Japonia in luna ianuarie, un eveniment neanticipat de analisti.

Semnaland increderea in revenirea economica globala, banca centrala a Australiei a anuntat astazi marirea rate dobanzii cheie la 4%, dupa ce la intalnirea din ianuarie oficialii australieni decisesera mentinerea ratei la 3,75%.

Indicele bursier ASE, reprezentativ pentru piata de capital din Grecia, a crescut astazi cu 2,7%, dupa ce purtatorul de cuvant al guvernului grec a declarat ca maine vor fi anuntate noi masuri de reducere a deficitului bugetar. Bloomberg relateaza ca o persoana in cunostinta de cauza a declarat ca reducerile anuntate vor fi de pana la 4,8 miliarde EUR. Costul asigurarii obligatiunilor statului grec pe timp de cinci ani a scazut astazi la 3,13%, de la 3,45% ieri.