Piețele europene au avut astazi o sesiune oscilanta, principalii indici vest-europeni terminand ziua cu variații minore fața de inchiderile de vineri. Atitudinea investitorilor cu privire la situația din Grecia a capatat o turnura pozitiva dupa ce președintele Franței Nicolas Sarkozy a declarat ca țarile din zona euro sunt pregatite sa intervina pentru a ajuta Grecia in caz de necesitate.

Declarația a condus la scaderea randamentului pentru obligațiunile guvernamentale elene, randamentul notelor la doi ani coborand cu 8 puncte de baza pana la 4.69%, iar cel al bondurilor la cinci ani cu 16 puncte de baza pana la 5.82%.

In paralel, declarațiile facute la Washington de primul ministru elen cu privire la potențialul de extindere al crizei financiare din țara sa dincolo de frontierele Europei in cazul in care nu se limiteaza ‘speculațiile lipsite de scrupule’ a condus la o diminuare a avansului de astazi al monedei europene, aceasta coborand in raport cu 10 din cele mai lichide 16 monede ale partenerilor comerciali. Producția industriala din Germania a crescut in ianuarie cu 0.6% fața de luna anterioara, ajutata de creșterea cererii de energie datorita temperaturilor scazute.