Indicii bursieri europeni au crescut astazi, ajungand la maximele ultimelor opt saptamani, dupa ce agentia de rating S&P a anuntat ca va mentine rating-ul Greciei la BBB+, schimband perspectiva acestuia de la negativa la stabila.

Cu toate acestea, analistii S&P au declarat ca o scadere a rating-ului ar putea veni in urmatoarele 18-24 luni daca guvernul grec nu implementeaza masurile necesare de reducere a deficitului bugetar. In urma anuntului, moneda Euro s-a apreciat fata de dolarul american, cotatia EUR-USD ajungand peste nivelul de 1,375.

Actiunile din sectorul bancar au crescut dupa ce analistii Morgan Stanley au marit preturile tinta pentru actiunile Barclays, BNP Paribas, Deutsche Bank, UBS si Credit Suisse, considerand ca anul 2010 este unul crucial pentru bancile de investitii, iar furnizorii de capital vor avea parte de o cota mai mare din profiturile sectorului.

Indicele ZEW al increderii investitorilor germani, ce poate da semnale privind evolutia economiei in urmatorul semestru, a scazut in luna martie la valoarea de 44,5, cea mai mica din ultimele sase luni, dar s-a situat totusi peste estimarea medie a analistilor, de 43,5.