Piețele europene au continuat sa creasca astazi, ajutate de efectele pozitive ale anunțului de ieri al oficialitaților americane privind menținerea nivelului actual al dobanzilor pentru o perioada extinsa de timp. Singura piața de capital din zona euro care nu a avut o evoluție pozitiva a fost cea elena, indicele ASE al acesteia coborand cu 1.1%.

Numarul persoanelor cade primesc ajutor de șomaj in Marea Britanie a scazut in mod neașteptat in februarie, declinul de 32300 fiind cel mai abrupt de dupa 1997. Numarul total al celor care primesc ajutor de șomaj a ajuns astfel la 1.59 de milioane. Așteptarile medii ale economiștilor indicasera posibilitatea unei creșteri cu 6000 a numarului șomerilor.

Rezultatul a dus la aprecierea monedei britanice, lira urcand la un curs de $1.53. In paralel, raportul ședinței oficialilor Bancii Angliei din 4 martie a indicat un vot unanim al acestora atat pentru menținerea nivelului dobanzii de referința la 0.5% cat și pentru pastrarea programului de achiziție de bonduri in valoare de 200 de miliarde de lire.

Autoritațile europene au avertizat o parte a guvernelor statelor din Uniune privind nivelul prea optimist al estimarilor pentru PIB folosit in calculul proiecțiilor de deficit bugetar, care duce la riscuri de neindeplinire a țintelor de deficit adoptate de acestea.