Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana in scadere, in urma declinului din ultima ora care a venit dupa o zi de evoluții aproximativ staționare. Declinul a fost in ton cu piețele internaționale, care au inregistrat corecții dupa ce India a anunțat in mod neașteptat o creștere a dobanzii de referința. SIF-urile au realizat pierderi cuprinse intre 1.10% (SIF4 Muntenia) și 2.65% (SIF2 Moldova), conducand la scaderi ale indicilor BET-FI și BET-XT de 1.93%, respectiv 1.12%.

Cea mai mica scadere a fost inregistrata de indicele BET (-0.45%), acesta fiind ajutat de evoluția pozitiva a acțiunilor Banca Transilvania (0.86%) și SSIF Broker (+4.84%). La polul opus, cele mai negative evoluții din indicele BET au fost cele ale OMV Petrom (-1.79%) și Romeptrol Rafinare (-1.07%).

Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a crescut astazi pana la 35.44 milioane de lei, in timp ce pe piața de obligațiuni s-au tranzacționat titluri de stat in valoare totala de 21.88 milioane de lei. Pe piața RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare totala de 2.83 de milioane de lei.