Marti, pe piata spot a bursei din Sibiu, s-a inregistrat depasirea pragului de un milion de actiuni Sibex, tranzactionate. Depasirea acestui prag vine exact la doua luni de la lansarea pietei spot si listarea SC BMFM S.A, se arata intr-un comunicat al bursei sibiene.

De la data lansarii si pana in prezent numarul actiunilor SBX transferate pe piata spot este de 1.003.483, adica 4,66% din capitalul social. Valoarea acestora se ridica la 1.767.717 lei, se mai spune in comunicat.

Listarea la tranzactionare a actiunilor emise de S.C. BMFM S.A a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, odata cu lansarea pietei reglementate la vedere administrata de S.C. BMFM S.A. Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu are un numar de 21.526.400 actiuni.

In sedinta de luni au fost tranzactionate 71.600 actiuni la preturi intre 1,74 si 1,76 lei/actiune, cotatia de la inchidere fiind de 1,74 lei/actiune.

„Pentru actiunile Sibex, primele doua luni de la listare au insemnat o perioada in care investitorii au testat aceasta piata, numarul de titluri tranzactionate fiind unul bun. Interesul din ultima perioada si tendinta ascendenta a volumului, ne indreptatesc sa credem ca acesta va creste si mai mult in perioada imediat urmatoare, mai ales datorita potentialului de expansiune a pietei spot Sibex, care se va reflecta si in actiunile companiei” a declarat Teodor Ancuta, presedinte Director General al Bursei din Sibiu.