Bursa din Tokyo a inregistrat, in deschiderea sedintei de marti, o scadere de 0,23%. Potrivit France Presse, la cateva minute de la reluarea tranzactiilor, indicele Nikkei a pierdut 24,90 puncte si a ajuns la valoarea de 10.799,82 puncte.

Petrolul continua sa se ieftineasca

La finalul sedintei bursiere de marti, petrolul "light sweet crude", cu termen de livrare in aprilie, s-a ieftinit cu 19 centi si a ajuns la valoarea de 81.41 dolari/baril. Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in luna mai, a scazut cu 14 centi si a ajuns la valoarea de 80.40 dolari/baril.

Wall Street, la cele mai inalte cote din ultimul an si jumatate

Bursa de la New York a crescut, luni, la cele mai inalte cote din ultimul an si jumatate, condusa de catre sectorul de sanatate dupa adoptarea Planului pe Sanatate a lui Barack Obama. Dow Jones a crescut cu 0,41% si Nasdaq cu 0,88%. Dow Jones a incheiat sesiunea de luni la 10,785.89 puncte, in crestere cu 43,91 puncte (0,4%) comparativ cu sesiunea de vineri.

Indicele Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a urcat la randul sau cu 20,99 puncte (0,9%) pana la 2.395,40 puncte. Camera Reprezentantilor din SUA, unde democratii detin majoritatea, a adoptat duminica un controversat proiect de lege a reformei sistemului de asigurari medicale.

Acesta este considerat o victorie legislativa majora a presedintelui Barack Obama care a sustinut proiectul si care urmeaza sa-l promulge marti. Aceasta va permite garantarea unei asigurari medicale pentru 32 de milioane de americani care in prezent nu beneficiaza de acest drept. Obiectivul este de a acoperi 95% dintre americanii cu varste pana la 65 de ani.

Cei mai in varsta sunt deja acoperiti printr-un sistem de asigurare publica, Medicare. Reforma ii obliga, de asemenea, pe particulari sa isi faca o asigurare privata, in caz contrar trebuind sa plateasca o penalitate anuala.