Indicii Bursei de Valori București au inchis pe plu, joi, in ton cu avansul inregistrat de piețele occidentale, realizand aprecieri cuprinse intre 0.26% in cazul indicelui BET-FI și 1.96% in cazul indicelui BET. Cel mai mare impact pozitiv in variațiile de astazi ale indicilor a fost adus de acțiunile Banca Transilvania, care s-au apreciat cu 4.82%.

Evoluții pozitive importante a inregistrat și sectorul energetic ― OMV Petrom, Transgaz și Transelectrica apreciindu-se cu 1.51%, 2.5%, respectiv 2.45%; avansul indicelui BET-NG a fost insa temperat de scaderile inregistrate de titlurile Condmag (-1.74%), Rompetrol Rafinare (-0.13%) și Dafora (-1.27%).

Lichiditatea secțiunii BVB a fost una relativ modesta, pe piața de acțiuni inregistrandu-se tranzacții in valoare de 18 milioane de lei, iar pe cea de obligațiuni fiind schimbate titluri de stat valorand 1.78 milioane de lei. Pe piața RASDAQ s-au realizat tranzacții in valoare de 10.2 milioane de lei, dintre care 7.2 milioane cu titluri Vidraru SA, care au avansat astazi cu 150% pana la 50 RON.