Indicii bursieri europeni au crescut astazi, ajungand la noi maxime ale ultimelor 18 luni, pe fondul cresterii increderii investitorilor in ajungerea la un acord european in privinta ajutorului oferit Greciei. Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat astazi in favoarea acordarii unui imprumut Greciei, atat din partea Fondului Monetar International, cat si din partea celorlalti membrii ai zonei Euro. De asemenea, Merkel doreste ca dupa ce probleme financiare ale Greciei vor scadea, membrii zonei Euro sa decida noi masuri si sanctiuni pentru prevenirea unor noi crize.

Declaratiile, facute inaintea summit-ului Uniunii Europene ce a inceput astazi, reprezinta primul moment in care Germania a ajuns in mod oficial la un compromis cu ceilalti membrii ai zonei Euro privitor la riza din Grecia.

In ciuda acestora si a raliului din piata de capital, moneda Euro si-a continuat astazi deprecierea fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand sub nivelul de 1,3 pentru prima oara din mai 2009 pana in prezent.