Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, miercuri, constituirea si administrarea sistemului alternativ de tranzactionare de catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in calitate de operator de sistem, se arata intr-un comunicat al institutiei.

CAN va fi un sistem alternativ care va implementa trei sectiuni: una dedicata firmelor mici si startup-urilor in cautare de finantare, una dedicata tranzactionarii actiunilor necotate, iar ultima va fi dedicata tranzactionarii firmelor internationale.

"Acest sistem este conceput atat pentru actiuni si obligatiuni, dar si pentru alte tipuri de instrumente financiare care nu s-ar califica pe alta piata. Sistemul are reguli de admitere mai relaxate si credem ca va oferi sanse mai mari pentru companiile romanesti, si nu numai, de a tranzactiona pe sistemul alternativ de tranzactionare", declara in luna martie Stere Farmache, presedintele BVB, la prezentarea acestui sistem.

CNVM a mai stabilit ca in termen de 60 de zile sa fie clarificata problematica pietei Rasdaq, in baza propunerilor BVB, ce urmeaza a fi analizate de Comisie.