Indicii Bursei de Valori București au revenit astazi la evoluții ascendente, creșterile rapide din prima ora de tranzacționare fiind urmate de evoluții oscilante care au condus la variații de inchidere cuprinse intre +0.40% (BET-XT) și +1.33% (BET-NG).

Sectorul energetic a inregistrat cea mai consistenta evoluție pozitiva astazi, scaderea de 0.28% a acțiunilor OMV Petrom neavand un efect semnificativ in comparație cu avansul realizat de titlurile Transgaz (+1.93%), Oil Terminal (+10.29%) și Transelectrica (+1.43%). In sectorul bancar evoluțiile principalelor acțiuni au fost mixte, creșterilor inregistrate de Erste Group Bank (+3.96%) și BRD (+1.31%) alaturandu-li-se scaderea de 0.87% suferita de titlurile Banca Transilvania.

Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a fost in creștere astazi pana la 26.45 milioane de lei, in condițiile in care pe piața de obligațiuni nu au fost realizate astazi tranzacții. Pe secțiunea RASDAQ valoarea tranzacțiilor cu acțiuni inregistrate a fost de 2.3 milioane de lei.