Indicii Bursei de Valori București și-au continuat evoluția ascendenta inceputa ieri, in ton cu piețele de capital internaționale. Dupa creșteri de peste un procent in debutul sesiunii de tranzacționare, evoluțiile au fost insa descendente, conducand la variații de inchidere cuprinse intre +0.26% (ROTX) și +0.64% (BET-FI).

Indicele BET-NG al sectorului energetic și a continuat evoluția pozitiva, aprecierile acțiunilor Transgaz (+1.61%), Rompetrol Rafinare (+1.85%) și OMV Petrom (+0.86%) compensand declinul suferit de Rompetrol Well Services (-3.42%) Oil Termial (-2.67%) și Dafora (-2.38%).

Transgaz și OMV Petrom au fost de asemenea responsabile practic integral și pentru avansul de 27.77 de puncte al indicelui BET. Dintre mponentele indicelui BET-FI al societaților financiare doar SIF3 Transilvania (-0.59%) nu a inregistrat o evoluție pozitiva. Lichiditatea pieței de acțiuni de pe secțiunea BVB a scazut astazi pana la 21.18 milioane de lei, in timp ce lichiditatea de pe secțiunea RASDAQ a urcat pana la 2.98 milioane de lei.