Indicii bursieri au inregistrat cresteri puternice astazi, dupa ce indicele ZEW al increderii investitorilor in economia germana s-a aflat peste estimarile analistilor. Indicele situatiei economice actuale s-a situat la -39.2, cea mai mare valoare din ultimele 16 luni, peste estimarile analistilor, care estimau o crestere usoara, de la -51,9 la -48.

Indicele sentimentului economic a crescut de la 44,5 la 53, analistii estimand anterior o crestere pana la 45,1.Indicele bursier german DAX a inchis in crestere cu 1,65%, toti componentii indicelui incheind sedinta pe plus. Si rezultatele preliminate ale Daimler AG au impulsionat evolutia indicilor bursieri.

Daimler AG a anuntat un profit trimestrial inainte de taxe si dobanzi de 1,2 miliarde EUR, peste estimarea medie a analistilor, de 668 milioane EUR. Actiunile Daimler au crescut cu 7,42%, iar cele ale BMW cu 4,21%.Moneda Euro s-a depreciat fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand in preajma minimelor anului, sub nivelul de 1,345.