Piețele europene au inchis miercuri in scadere, rezultatele financiare pozitive ale companiilor americane nereușind sa indeparteze ingrijorarea investitorilor privind situația financiara a Greciei. Conform declarațiilor ministrului de finanțe elen, Grecia ar putea activa imprumutul de urgența acordat de UE inaintea finalizarii discuțiilor privind condițiile de acordare a acestuia.

Dificultațile de transport aerian din ultimele zile care au amanat discuțiile privind termenii ajutorului european au adus Grecia intr-o poziție extrem de dificila, datorita problemei guvernului de a achita bonduri in valoare de 8.5 miliarde de euro care ajung la maturitate pe 19 mai.

In prezent, negocierile cu Uniunea Europeana și FMI privind termenii ajutorului de urgența sunt estimate sa dureze pana la doua saptamani. Piețele de capital au reacționat deja negativ la aceasta situație, randamentul bondurilor grecești la 10 ani avansand astazi pentru a șaptea zi consecutiv pana la un nivel record de 8.17%. Nivelul șomajului din Marea Britanie a scazut in martie mai mult decat așteptarile, numarul celor care primesc ajutor de șomaj coborand la 1.54 de milioane.