Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu creșteri de peste un procent, revenirea la cumparare pe acțiunile societaților de investiții financiare aducand pentru indicii BET-FI și BET-XT aprecieri de 3.52%, respectiv 2.04%. Sectorul energetic a corectat la randul sau declinul inregistrat in ultimele sesiuni, indiceleBET-NG avansand cu 1.80% in urma creșterii acțiunilor OMV Petrom (+3.66%), Transelectrica (+2.49%) și Transgaz (+1.18%).

Din componența indicelui BET, care a avansat astazi cu 1.60%, doar acțiunile BRD și Banca Transilvania nu au inregistrat aprecieri, acestea terminand ziua la același nivel cu inchiderea anterioara. SIF5 Oltenia, care a crescut astazi cu 3.89%, a continuat sa fie cea mai lichida companie de pe piața, valoarea tranzacțiilor inregistrate cu titlurile sale fiind de 10.83 milioane de lei.

Totalul realizat astazi pe piața de acțiuni a secțiunii BVB a coborat pana la 31.68 milioane de lei, in timp ce piețele de obligațiuni și futures au totalizat 0.95, respectiv 1.09 milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare de 2.07 milioane de lei.