Indicii Bursei de Valori București au continuat și astazi evoluția descendenta inceputa luni, in linie cu scaderile inregistrate pe piețele Europei occidentale, pe fondul creșterii nivelului de risc asociat cu evoluția financiara a țarilor din sudul Europei in special Grecia, Portugalia și Italia.

Din indicele BET, care a scazut astazi cu 1.26%, jumatate dintre companii au inregistrat evoluții staționare, restul suferind scaderi de peste un procent, cele mai afectate fiind SSIF Broker (-3.74%) și Biofarm (-3.64%).

Cea mai semnificativa influența negativa a provenit din evoluția titlurilor OMV Petrom, care au coborat astazi cu 2.40% pana la 0.3250 RON. Indicele BET-FI a inregistrat cea mai abrupta scadere, de 2.22%, componentele sale suferind deprecieri cuprinse intre -1.96% (SIF1 Banat Crișana) și -2.52% (SIF3 Transilvania).

Lichiditatea de pe secțiunea BVB a fost in creștere astazi, piețele de acțiuni, obligațiuni și futures realizand valori totale tranzacționate de 17.91 milioane, 206 mii, respectiv 120 de mii de lei. Totalul inregistrat pe secțiunea RASDAQ a fost de 7.58 milioane de lei, din care 6.46 milioane de lei provenind din doua tranzacții cu 62% din titlurile SCT SA.