SIF Banat Crisana a limitat la 1% drepturile de vot a 29 de actionari despre care se presupune ca ar actiona in mod concertat cu Banca Transilvania, se arata intr-un comunicat remis BVB. Depturile de vot, aferente a 14,43% din capitalul SIF Banat Crisana, au fost suspendate prin metoda pro-rata, in functie de detinerea fiecarui actionar.

Din grupul ce se presupune ca actioneaza concertat cu Banca Transilvania fac parte Horia Ciorcila, presedintele bancii, firme si fonduri de investitii administrate de BT.

Totodata, SIF Banat Crisana a mai suspendat drepturile de vot pentru un pachet de 1,03% din actiuni, apartinand unui grup de investitori ce ar actiona in mod concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu, si 0,06% din actiunile detinute de fondul Boradhurst Investments Limited.

Adunarea Generala a Actionarilor SIF Banat-Crisana va avea loc joi si vineri, pe ordinea de zi fiind inscrise aprobarea situatiilor financiare pe 2009 si a bugetului pe acest an, acordarea de dividende si validarea unor administratori provizorii.