Indicii bursieri europeni au scazut puternic astazi, pe fondul cresterii temerilor investitorilor ca si alte state europene vor intampina in perioada urmatoare probleme de finantare a datoriei publice asemanatoare cu cele ale statului grec.

Spania si Portugalia sunt tarile vazute ca avand profilul datoriei publice si al deficitului bugetar similar cu cel al Greciei. Actiunile din sectorul bancar spaniol au inregistrat astazi pierderi masive. Actiunile Banco Santander au pierdut 7,08% din valoare, ajungand la minimul ultimelor noua luni.

Volker Kauder, seful grupului parlamentar al partidului Uniunii Crestin Democrate din Germania, a declarat astazi ca Europa trebuie sa se pregateasca pentru o eventuala insolventa a unor membri ai zonei Euro ca urmare a extinderii crizei datoriei publice a Greciei.

Acesta este in favoarea acordarii Comisiei Europene a mai multor drepturi de urmarire a finantelor statelor europene. Picajul din piata de capital europeana a fost unul generalizat, doar doi membrii ai indicelui DAX inchizand sedinta pe minus, in timp ce toti membrii indicelui CAC40 au incheiat sedinta in scadere.