Citigroup Inc a afirmat vineri ca nu exista nicio dovada care sa sustina zvonurile potrivit carora banca ar fi responsabila pentru eroarea care a cauzat caderea istorica a bursei americane de joi, relateaza Reuters.

Citi a demarat o investigatie asupra zvonurilor aparute pe piata, dar sustine ca ancheta efectuata a demonstrat ca zvonurile sunt false.

"Pe baza analizelor noastre, zvonurile referitoare la o eroare de tranzactionare sunt nefondate. Este deranjant ca zvonuri false si nefondate au fost raspandite in acest fel", a afirmat purtatorul de cuvant al bancii, Shannon Bell.

Zvonurile afirmau ca o mare firma, probabil Citigroup, a plasat un ordin de vanzare in valoare de 16 miliarde de dolari, in loc de 16 milioane, la Chicago Mercantile Exchange. CME a anuntat insa joi seara ca activitatea de tranzactionare a Citigroup "nu pare a fi neobisnuita avand in vedere activitatea de azi de pe piata".

Tranzactiile neobisnuite au afectat actiuni importante, precum cele ale Procter&Gamble, care au scazut cu peste 30%, sau cele ale IBM, care au scazut de la 127 de dolari pe actiune la 91 dolari, ca apoi sa revina la 122 de dolari pe actiune. Cea mai mare scadere au inregistrat-o actiunile Accenture, care au scazut de la 40 de dolari pe actiune la 1 cent. La finalul sedintei, titlurile Accenture au revenit pana la 35 de dolari.