Bursele de pe Wall Street au intrat din nou pe rosu, dupa usorul castig din deschidere: Dow Jones Industrial Average (INDU) a pierdut 217 puncte, respectiv 2%, Si indexul S&P 500 (SPX) a cedat 25 de puncte (2,3%) iar indicele compozit Nasdaq (COMP) scadea cu 73 de puncte (3%).

In cursul diminetii, actiunile evoluau pe verde, pe fondul datelor peste asteptari de pe piata muncii, potrivit AFP, dupa ce indicii bursieri au suferit corectii majore la mijlocul sedintei de joi, ca urmare a unor "tranzactii neobisnuite".

Dupa primele zece minute de tranzactionare, indicele Dow Jones Industrial Average se aprecia cu 0,48%, pana la 10.571,19 puncte. De asemenea, indicele Nasdaq avansa cu 0,39%, la 2.328,59 puncte, iar Standard & Poor's crestea cu 0,54%, pana la 1.134,22 puncte.

Autoritatile de reglementare din Statele Unite au lansat o ancheta cu privire la prabusirea actiunilor de pe Wall Street din sedinta de joi, care a creat un val de panica pe pietele din intreaga lume. Securities and Exchange Commission si Commodity Futures Trading Commission au anuntat intr-un comunicat comun ca vor "verifica activitatile de tranzactionare neobisnuite" si "vor lua masurile corespunzatoare pentru a proteja investitorii".

Tranzactiile neobisnuite au afectat actiuni importante, precum cele ale Procter&Gamble, care au scazut cu peste 30%, sau cele ale IBM, care au scazut de la 127 de dolari pe actiune la 91 dolari, ca apoi sa revina la 122 de dolari pe actiune. Cea mai mare scadere au inregistrat-o actiunile Accenture, care au scazut de la 40 de dolari pe actiune la 1 cent. La finalul sedintei, titlurile Accenture au revenit pana la 35 de dolari.