Nu exista nicio dovada care sa indice ca prabusirea misterioasa a burselor americane de joia trecut ar fi fost cauzata de un atac cibernetic, a afirmat duminica un consilier al presedintelui Barack Obama, citat de Reuters.

Intrebat la "Fox News Sunday" daca in spatele caderii de aproape 1.000 de puncte a indicelui Dow s-a aflat un atac cibernetic, John Brennan, consilierul presedintelui Obama pe probleme anti-teroriste, a spus: "Nu exista nicio dovada in acest sens".

Brennan a adaugat ca serviciile de supraveghere a pietelor financiare incearca inca sa afle ce a determinat caderea brusca a indicelui Dow Jones.

Prabusirea bursei a aparut pe fondul ingrijorarilor pietelor internationale legate de criza greceasca si se crede ca a fost incurajata de cel putin o tranzactie foarte mare care a fost introdusa eronat, ceea ce americanii denumesc "fat finger" - o tastare gresita a cifrelor.

Oficialii Securities and Exchange Commission - autoritatea de supraveghere - iau in calcul impunerea unor mecanisme care sa incetineasca viteza de tranzactie atunci cand piata cade, au afirmat doua surse apropiate acnchetei.