Indicii Bursei de Valori București au inceput saptamana cu creșteri spectaculoase, in ton cu avansul realizat de piețele occidentale dupa anunțul oficialilor UE și ai Bancii Centrale Europene privind masurile de urgența de stabilizare a situației financiare din zona euro in urma creșterii de saptamana trecuta a riscurilor de extindere a crizei din Grecia.

Practic toate acțiunile listate pe piața REGS au avansat astazi, aducand indicii la aprecieri cuprinse intre 8.85% (BET-NG) și 13.57% (BET-FI). Din componentele indicelui BET, care a caștigat astazi 11.14% pana la 5454.83, cea mai mare apreciere a fost inregistrata de acțiunile Condmag (+20.63%, cea mai mare creștere de pe piața REGS), iar cea mai redusa creștere de OMV Petrom (+5.67%).

Cele mai lichide companii au fost cele din sectorul financiar și de investiții, OMV Petrom fiind singura prezența in topul primelor 10 valori tranzacționate din afara acestui grup. Valoarea totala a tranzacțiilor cu acțiuni și titluri de stat de pe secțiunea BVB a fost de 49, respectiv 15 milioane de lei, in timp ce pe secțiunea RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare de 2.17 milioane de lei.