Sibex: Cumparatorii DESIF5 isi incaseaza dividendele
"De altfel, aceste titluri, alaturi de derivatele pe indicele Dow Jones si cele valutare EURO/RON au facut sedinta interesanta, ele fiind cele mai tranzactionate. Lichiditatea nu a fost una foarte ridicata, pe langa tendinta de prudenta, resimtindu-se si efectul suspendarii de la tranzactionare, de la ora 15:55, a contractelor futures cu simbolul DESIF5, in vederea ajustarii acestora ca urmare a deciziei SIF Oltenia de a acorda un dividend brut de 0,1600 lei pentru o actiune a societatii", se mai spune in document.
Chiar si asa, DESIF5 a ramas in continuare cel mai tranzactionat simbol. Asadar, la ora 17:15, volumul de transfer se situa la aproape 5000 de contracte cu o valoare de 21,5 milioane de lei. DESIF5 au atras 3328 contracte reprezentand schimburi echivalente cu 3,28 milioane de actiuni. Scadenta scurta (iunie) a fost cea mai solicitata, pretul de cotare evoluand pe un culoar de 4,6 bani. Cotatia a pendulat atat pe teritoriu negativ, cat si pozitiv, in cele din urma, cotatiile inchizand pe plus pentru toate scadentele.
„Pentru DESIF5 a existat o oarecare presiune la cumparare in partea a doua a sedintei prin prisma faptului ca azi (n.r. –ieri), a fost ultima zi in care cumparatorii puteau beneficia de dividendul de 0,16 bani/titlu, care se va reflecta in conturile acestora, inca din sedinta urmatoare (n.r. - joi 13,05)”, a declarat un broker. Concret, sumele din conturile membrilor compensatori care la inchiderea sesiunii de tranzactionare din data de 12 mai 2010 (T-3 unde T este data de inregistrare pentru hotararile AGA SIF Oltenia), inregistreaza pozitii deschise nete de cumparare pe contractul DESIF5 vor fi creditate cu suma de 160 lei/contract, (1000 actiuni x 0,1600 lei) iar cele ale membrilor compensatori care inregistreaza pozitii deschise nete de vanzare pe contractul DESIF5 vor fi debitate cu suma de 160 lei/contract. In zona indicilor, contractele la termen pe Dow Jones industrial Average au evoluat la randul lor mixt, la ora 17:15, observandu-se cresteri pentru scadenta iunie si scaderi pentru celelalte termene.
Numarul contractelor DEDJIA_RON era de aproape 1400. Raportat la evolutia euro, s-a observat deprecierea monedei unice pe termen scurt respectiv intarirea ei pe termen lung. Pentru iunie euro a inchis la 4,1767 lei, in minus cu 1,63 bani iar pentru decembrie la 4,2222 lei, in plus cu 0,47 bani.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul