Piețele europene au crescut astazi, ajutate de rezultatele financiare pozitive anunțate de companii și de masurile de austeritate anunțate de guvernele europene. Indicele german DAX a caștigat astazi 2.41% pana la 6183.49, in timp ce indicele FTSE al pieței londoneze a avansat cu doar 0.92% pana la 5383.45.

Economia zonei euro a avansat in primul trimestru mai mult decat estimarile analiștilor, creșterea PIB fiind de 0.2% fața de trimestrul al patrulea al anului trecut (așteptarile indicasera o creștere de 0.1%).

In Germania, PIB a crescut in mod neașteptat in primul trimestru, avansul trimestrial ajustat sezonier fiind de 0.2%, similar cu cel din trimestrul anterior și mai mare decat estimarea de evoluție staționara a economiștilor. In Franța, ritmul de creștere economica a incetinit in primul trimestru la 0.1% de la creșterea de 0.5% din Q4 2009.

Șomajul din Marea Britanie a crescut in primul trimestru la maximul ultimilor 16 ani, numarul șomerilor fiind de 2.51 de milioane, dintre care 1.52 milioane primesc ajutor de șomaj.