Indicii Bursei de Valori București au inceput saptamana cu scaderi brutale, de peste cinci procente, pe fondul unui declin inregistrat de piețele asiatice, insa in paralel cu o evoluție predominant pozitiva pe piețele din vestul Europei.

Cea mai abrupta scadere a fost cea suferita de indicele BET-FI, care a coborat astazi cu 7.90%, cele mai extreme evoluții dintre componentele sale fiind inregistrate de SIF5 Oltenia (-9.55%) și SIF1 Banat Crișana (-8.26%).

Indicele ROTX a suferit cea mai puțin negativa evoluție, pierzand astazi doar 5.31% din valoarea de la sfarșitul saptamanii trecute, dintre principalele componente ale indicelui Erste Group Bank suferind cel mai redus declin, de doar 2.01%.

Indicele BET a coborat cu 6.73%, scaderea de 359.33 de puncte a acestuia fiind din nou cauzata in principal de acțiunile energetice și bancare. Secțiunea BVB a inregistrat astazi tranzacții pe piețele de acțiuni, obligațiuni și futures in valoare de 46.86, 3.53 respectiv 5.28 milioane de lei, pentru un total de 55.72 milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ tranzacțiile cu acțiuni au totalizat 1.69 milioane de lei.