Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi reveniri semnificative dupa scaderile suferite ieri, creșterile realizate fiind cuprinse intre 1.73% (BET-NG) și 3.72% (BET-FI). Sectorul financiar a fost principalul motor al revenirii, pe fondul stoparii deteriorarii evoluției monedei europene care a readus pe creștere piețele occidentale.

Indicele BET a crescut cu 3.01%, principalele componente ale sale care au contribuit la avansul de aproape 150 de puncte inregistrat astazi fiind Banca Transilvania (+4.67%), BRD (+2.99%) și Transgaz (+3.24%). Sectorul energetic a inregistrat cea mai redusa creștere, efectele pozitive ale evoluției Transgaz și Transelectrica (+3.61%) fiind limitate de scaderea suferita de acțiunile OMV Petrom (-0.68%) și Oil Terminal (-2.35%).

Valoarea tranzacțiilor inregistrate pe piața de acțiuni a secțiunii BVB a crescut la 49.18 milioane de lei dintre care peste 80% fiind reazilat de acțiunile financiare, in timp ce pe piața futures s-au totalizat 644 de mii de lei. Pe secțiunea RASDAQ valoarea totala a tranzacțiilor cu acțiuni a fost de 1.85 milioane de lei.