Piețele europene au continuat sa scada și astazi, indicele german DAX coborand sub valoarea de la sfarșitul anului trecut in contextul unei evoluții inițiale negative a monedei europene in raport cu monedele principalilor parteneri comerciali. Cotația euro a evoluat indecis pe parcursul sesiunii de tranzacționare europene, fiind afectata de declarațiile oficialilor Bancii Centrale Europene privind lipsa de dialog din partea Germaniei inaintea declararii interdicției pentru vanzarile de tip „short” fara imprumutarea prealabila a instrumentelor financiare tranzacționate.

Moneda europeana a crescut abrupt dupa incheierea sesiunii de tranzacționare a piețelor europene, cotația EURUSD inregistrand un avans de peste un procent pana aproape de 1.26.

Un efect secundar al interdicției impuse de Germania cu doua zile in urma a fost creșterea diferenței de cotație vanzare-cumparare pentru CDS-urile oferite pentru bondurile guvernamentale europene; diferența a crescut ieri de la 5.75 puncte de baza la 12 puncte și a revenit astazi la 9.5 puncte. Vanzarile retail din Marea Britanie au avansat in aprilie cu 0.3% fața de martie, peste așteptarile de 0.2% ale pieței.