Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibex) impreuna SSIF Tradeville Bucuresti, unul dintre cei mai activi intermediari de pe piata sibiana, au lansat campionatul de tranzactionare a contractelor futures "Sibex Trophy 2010” destinat studentilor si masteranzilor. Bogdan Barbieru, product developer Tradeville, a precizat ca acesta este un proiect educational, prin care studentii de la facultatile de stiinte economice sa isi puna in aplicare cursurile.

“Vrem sa venim in intampinarea studentilor de la facultatile de stiinte economice pentru ca acestia sa poata pune in aplicare cursurile, iar pentru ceilalti sa puna in practica informatiile pe care le primesc”, a spus Bogdan Barbieru.

Potrivit lui Darius Cipariu, director general adjunct Sibex, cei care se vor inscrie la acest concurs vor avea o suma initiala virtuala de 10.000 de lei si vor putea tranzactiona contractele cu activ suport actiunile SIF Oltenia (DESIF5), indicele american Dow Jones (DEDJIA_RON) si derivatele pe EUR/RON.

"Concursul se va desfasura pe varianta demo a platformei Startrade 2.0, lansata de compania Tradeville, si va reflecta intocmai conditiile pietei”, a declarat si Bogdan Barbieru.

Ovidiu Petru, director de marketing al Sibex, a spus ca acest concurs va fi promovat in marile centre universitare din tara, estimand ca numarul de studenti si masteranzi care vor poarticipa la Sibex Trophy va fi de peste 500

Inscrierile pentru concurs se vor realiza pe site-ul casei de brokeraj Tradeville in perioada 1-31 septembrie, iar concursul se va derula in perioada 1 octombrie - 26 noiembrie.

Marele premiu consta intr-un laptop pe care vor fi instalate toate platformele Tradeviile iar pentru locurile doi si trei compania va oferi cele mai importante carti de specialitate din domeniul investitiilor bursiere. Totodata, pentru primi 30 de clasati, Bursa din Sibiu va oferi scolarizare gratuita pentru cursul de brokeri, in vederea obtinerii unui atestat pe piata Sibex.