Indicii bursieri europeni au inregistrat cresteri spectaculoase astazi, avansurile de pe cele mai multe piete fiind de peste 3%. Indicele german DAX 30 a crescut cu 3,11%, toti componentii indicelui incheind sedinta pe plus. Dupa ce ieri publicatia Financial Times raportase ca autoritatile chineze sunt ingrijorate de expunerea tari pe active europene, astazi mai multe declaratii din partea oficialilor chinezi au negat aceste speculatii.

Administratia Statala a Rezervelor Valutare a facut o declaratie de presa prin care isi arata suportul pentru Europa ca o piata majora pentru investirea rezervelor tarii. Autoritatea administreaza rezerve in valoare de peste 2,4 trilioane USD. Ca urmare a declaratiei de presa, moneda Euro s-a intarit fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand in jurul nivelului de 1,235.

Actiunile bancare s-au numarat printre cei mai mari castigatori ai sedintei, dupa ce in ultima saptamana au suferit scaderi peste cele ale pietei. Actiunile BNP Paribas s-au apreciat cu 4,4%, in timp ce actiunile Societe Generale au crescut cu 7,4%