Indicii Bursei de Valori București au incheiat și ultima zi a acestei saptamani pe verde, marcand variații de peste jumatate de procent fața de finalul sesiunii de ieri. Cea mai mare apreciere a fost realizata de indicele BET-NG, care a avansat cu 1.75% pana la 702.23 puncte, datorita in principal creșterilor inregistrate de acțiunile OMV Petrom (+1.69%), Transelectrica (+3.51%), Transgaz (+1.13%) și Condmag (+5.71%).

Daca sectorul energetic a fost favorizat astazi de investitori, sectorul financiar s-a gasit astazi intr-o poziție diferita. Indicele BET-FI a crescut cu doar 0.51%, una dintre cele mai reduse aprecieri ale zilei alaturi de cea de 0.47% a indicelui BET-XT, iar acțiunile BRD și Banca Transilvania au fost singurele dintre componentele indicelui BET care nu au avut astazi evoluții pozitive, acestea pierzand 2.31%, respectiv 1.34%.

Pe secțiunea BVB s-au tranzacționat astazi acțiuni in valoare de 32.41 milioane de lei și obligațiuni in valoare de 1.52 milioane de lei, in timp ce pe secțiunea RASDAQ valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a fost de 1.33 milioane de lei.