Indicii Bursei de Valori București și-au continuat astazi tendința de scadere inceputa luni, ritmul declinului inregistrat accelerandu-se la peste un procent, in urma corelației cu evoluțiile negative din prima parte a zilei inregistrate pe piețele din vestul Europei.

Scaderile abrupte ale indicilor din prima jumatate de ora a sesiunii de astazi, de peste un procent, au continuat pana la un nivel situat in jurul orei 12 cu mai mult de doua procente și jumatate sub valorile de inchidere de ieri, inregistrand apoi reveniri lente pana la variațiile de final cuprinse intre -1.58% (BET-NG) și -2.47% (BET-FI).

Indicele BET a pierdut astazi 1.82% din valoarea de inchidere de ieri, in urma evoluțiilor negative ale companiilor energetice (Transelectrica -4.52%, transgaz -1.04%, OMV Petrom -1.2%), dar și a titlurilor Banca Transilvania, care au scazut astazi cu 2%.

Lichiditatea pieței de acțiuni a continuat sa scada și astazi, pe secțiunea BVB inregistrandu-se tranzacții in valoare de doar 11.79 milioane de lei in timp ce pe secțiunea RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni totalizand 779 de mii de lei. Pe piața futures a secțiunii BVB s-au realizat tranzacții in valoare de 621 mii de lei.