Prima sedinta a saptamanii a adus tranzactii pe toate segmentele pietei, participantii fiind interesati atat de investitii pe piata la vedere, precum si pe cel al derivatelor. Titlurile emitentului Sibex s-au transferat in palierul 1.84 si 1.87 intr-un numar de 50.000 actiuni, ultima tranzactie fiind incheiata la maximul zilei, se arata intr-un comunicat al bursei sibiene.

Derivatele pe actiuni au debutat cu dreptul saptamana, unde detinatorii de pozitii de cumparare s-au bucurat de randamente pozitive de pana la 4,53% intalnit pe scadenta septembrie 2010, cu un pret de inchidere de 1,1715 lei actiunea. Lichiditatea pe emitentul DESIF5 a rezultat, in primul rand, din cele doua scadente apropiate IUN10 si SEP10 unde s-au inregistrat 674, respectiv 460 de tranzactii. Cele 4 sesiuni ramase pana la scadenta iunie a facut ca multi jucatori sa se indrepte spre orizonturi investitionale mai indepartate, cum ar fi scadenta septembrie unde numarul pozitiilor deschise au urcat, in balanta cu scadenta iunie unde acestea s-au redus.

Pe segmentul optiunilor au fost monitorizate si aplicate strategii privind posibile cresteri ale preturilor la DESIF5-SEP10 unde s-au incheiat contracte pe 5 preturi de exercitare al optiunilor de tip CALL. Cele mai atractive dintre acestea s-au dovedit a fi cele incheiate la pretul de exercitare de 1 leu DESIF5 cu o prima/actiune de 0,238 lei. Fata de pretul de inchidere al zilei valoarea timp a acestora ridicandu-se la doar 0,062 lei actiunea.

Perechea valutara Eur/Ron-DEC10 a inregistrat totusi corectii, acestea sub 0,01 eur/ron, pretul intalnit la sfarsitul sedintei fiind de 4,23 lei pentru un euro.

Derivatul indicelui american Dow Jones Industrial Average a fost corelat cu cresterile sustinute de pe bursa americana. Cele 2300 contracte incheiate pana la ora 17.15 au condus la preturi de cotare de 10285 puncte pentru scadenta iunie10 si 10201 puncte pentru scadenta septembrie.