Indicii bursieri europeni s-au aflat astazi in scadere, punand capat unui raliu ce a durat noua sedinte. Picajul pietei de capital a venit pe fondul cresterii temerilor privind o temperare a cresterii economice in China, a intaririi dolarului american fata de moneda Euro, dar si dupa anuntul masurilor de austeritate impuse de guvernul britanic. Stirile macroeconomice au fost de natura mixta.

Sondajul lunar al institutului Ifo a aratat ca managerii germane considera ca mediul de afaceri se afla in cea mai buna situatie din ultimii doi ani. Cu toate acestea, asteptarile mangerilor pentru urmatoarea perioada s-au inrautatit in ultima luna. Autoritatile din Marea Britanie au anuntat astazi masuri importante pentru reducerea deficitului bugetar.

Taxa pe valoarea adaugata va fi marita de la 17,5% la 20%. In plus, sistemul bancar va fi taxat in mod aditional incepand cu 2011, in incercarea de a aduce la buget circa 2 miliarde GBP anual. Picajul pietelor de capital s-a accentuat pe finalul sesiunii, dupa ce raportul lunar privind vanzarile de locuinte la mana a doua din SUA a aratat ca acestea au scazut in luna mai cu 2,2%, in timp ce analistii estimau in medie o crestere cu 6%.