Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis in scadere sedinta de tranzactionare de miercuri, iar indicele general al pietei BET-C a inregistrat o depreciere de 1,06% in primele minute de la debutul tranzactiilor.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a consemnat o scadere de 2,06%, iar indicele principal BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate, era in scadere cu 1,63%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut cu 1,5%, iar indicele sectorial pentru energie si utilitati BET-NG a consemnat o depreciere de 1,44%.

Lichiditatea BVB era de de 139.000 de euro, iar pe piata RASDAQ a BVB au fost transferate, in primele cinci minute de la deschidere, actiuni in valoare totala de numai 8.100 de euro. Cele mai lichide titluri erau actiunile SIF-urilor, BRD si Dafora Medias.

Bursa bucuresteana nu este decuplata de celelalte piete. Bursa franceza a deschis si ea in scadere (-0,94%), in vreme ce Wall Street a inchis si ea pe rosu, la fel ca si bursele asiatice.

Indicele bursier francez CAC 40 a cedat 0,83%, prima scadere dupa 9 sedinte succesive de apreciere. Pe Wall Street, Dow Jones a inregistrat un recul de 1,43% iar Nasdaq de 1,19%.

Tokyo a pierdut 1,87%, explicatiile date de analisti fiind legate de "efectul chinez" care se disipa incet.